Автор на биография на Стив Джобс пише книга за Илон Мъск

Шефът на Tesla Inc. Илон Мъск ще бъде обект на биография от Уолтър Айзъксън, американски автор, написал бестселър за съоснователя на Apple Стив Джобс, съобщи в. „Джерусалем пост“.

"Ако сте любопитни за Tesla, SpaceX и изобщо какво правя, Уолтър Айзъксън пише биография", написа Мъск в Туитър.

В отговор на въпрос в социалните мрежи, Мъск каза, че Айзъксън вече му отнел няколко, за да събере материал за книгата.

Айзъксън сравнява Мъск с Джобс в интервю за Yahoo Finance преди няколко месеца, казвайки, „в някои отношения той е Стив Джобс на нашето време“.

Айзъксън е и автор на книги за Бенджамин Франклин и Алберт Айнщайн , последната от които се превърна в телевизионен сериал, наречен "Гений".

Мъск по -рано даде интервюта за биография на Ашли Ванс, публикувана през 2015 г., преди Tesla да стане най-ценената автомобилна компания в света и преди SpaceX да стане първата частна компания, изпратила хора в орбита.

В друг отговор на потребител на Tуитър, който попита дали сделката за книги означава, че Мъск повече няма да пише своя собствена книга, Мъск отговори: „Може би един ден“.

„Най -сетне ... някой ще проникне зад мълчаливата, мистериозна, непознаваема фасада ...“, написа друг потребител в Туитър, на което Мъск отговори със засмян емоджи./БГНЕС