Бъфало разби Чикаго и си гарантира титлата в АФК Изток

Девин Сингълтери и Джеймс Кук пробягаха за дълги тъчдауни в третата четвърт, а Бъфало Билс си подпечата титлата в АФК Изток след успех над Чикаго Беърс с 35-13 в един от най-студените мачове, играни в Чикаго. Температурата преди първия съдийски сигнал бе -9 градуса, усещащи се като -12 заради вятъра - това бе само с три градуса по-топло от рекордния минимум на домакинство на Беърс. Същевременно, това бе и най-студеното гостуване за Билс в Лигата от най-рано 1967-а насам.

Джош Алън (ц) даде два тъчдаун паса за победата над "мечките".

Куотърбекът на Бъфало Джош Алън завърши със 172 ярда, два тъчдаун паса и две пресечени подавания. Той задмина легендата и член на "Залата на славата" Дан Марино по най-много тъчдауни в първите пет сезона на играч от Националната футболна лига (НФЛ). Колегата на Алън от отсрещната страна - Джъстин Фийлдс, хвърли за 119 ярда и тъчдаун, но бяга едва за 11 ярда - най-малкото през сезона, след като се присъедини към Майкъл Вик и Ламар Джаксън като единствените куотърбеци с 1000 ръшинг ярда миналата седмица.

Билс се подобриха до баланс 12-3, за да си гарантират трета поредна титла в дивизията с шестия си последователен успех. Бъфало остава в битката за първото място в АФК. Тимът е и наравно с лидера на Запад Канзас Сити Чийфс, който надви Сиатъл Сийхоукс, но Алън и компания имат предимство в преките сблъсъци, след като се наложиха над шампионите от 2020-а през октомври. 16-та седмица от сезона в НФЛ приключва с четири мача - Маями Долфинс - Грийн Бей Пакърс, Ел Ей Рамс срещу Денвър Бронкос, Аризона Кардиналс и Тампа Бей Бъканиърс, и Индианаполис Колтс срещу Ел Ей Чарджърс.

Останалите резултати от 16-та седмица в НФЛ:

Ню Йорк Джетс - Джаксънвил Джагуарс 3-19

Минесота Вайкингс - Ню Йорк Джайънтс 27-24

Канзас Сити Чийфс - Сиатъл Сийхоукс 24-10

Кливланд Браунс - Ню Орлиънс Сейнтс 10-17

Каролина Пантърс - Детройт Лайънс 37-23

Балтимор Рейвънс - Атланта Фалкънс 17-9

Тенеси Тайтънс - Хюстън Тексанс 14-19

Ню Ингланд Пейтриътс - Синсинати Бенгалс 18-22

Сан Франциско 49-ърс - Вашингтон Камендърс 37-20

Далас Каубойс - Филаделфия Ийгълс 40-34

Питсбърг Стийлърс - Лас Вегас Рейдърс 13-10. /БГНЕС