България 17-а в смесената щафета в Оберхоф, злато за Норвегия

България завърши на 17-о място в смесената щафета на 4х6 км жени и мъже, с която бе открито Световното първенство по биатлон в германския зимен център Оберхоф. Нашите бяха в състав Милена Тодорова, Валентина Димитрова, Владимир Илиев и Благой Тодев.

Златото отиде за норвежците, които триумфираха в състав Ингрид Ландмарк Тандреволд, Марте Олсбу Ройзеланд, Стурла Холм Легрейд и Йоханес Тингнес Бьо. На второ и трето място на почетната стълбичка се качиха смесените щафети на Италия и Франция.

Домакините от Германия завършиха шести, а топ 10 допълниха още Австрия, Чехия, Швейцария, Канада, Швеция и Украйна. На по обиколка бяха затворени щафетите на Южна Корея, Полша, Молдова, Китай, Латвия и Казахстан.

За Норвегия това бе четвърто последователно злато в състезанието и пето в последните шест световни първенства – за последно скандинавците бяха спрени от Германия през 2017 година. Шампионатът в Оберхоф продължава със спринт на 10 км при мъжете в петък, а ден по-късно е спринтът и при дамите. /БГНЕС