България до 20 г. триумфира на Балканиадата в Тирана

Националният отбор на България до 20 г. продължи с безапелационното си представяне на международната сцена. Момчетата на Мартин Стоев надиграха Турция с 3:0 гейма (25:21, 25:22, 25:20) на финала на Балканиадата в албанската столица Тирана. Младите „лъвове“ спечелиха титлата без загубен гейм. За играчите на Стоев това е второ стъпване на почетната стълбичка през лятото след завоюването на сребърните медали на Европейския младежки олимпийски фестивал в Словакия.

Мартин Стоев.

Националите ни водеха играта през по-голямата част от мача. В откриващия гейм те диктуваха резултата и логично го спечелиха. Нашите момчета демонстрираха характер и борбен дух докрай във втората част, когато наваксаха голямо изоставане. Турция поведе с 18:13, но родните волейболисти не се предададоха. След силна серия от сервис се стигна до равенство 20:20, преди да поведем с 23:21 и да вземем и втория гейм.

В третата част играта вървеше равностойно до 17:17. След това нашите отново наложиха волята си, като в решителните минути отново сервисът на Алекс Николов проби съперника, а финалният акорд дойде след грешка на южните ни съседи.

Реализатор за победата на България бе Алекс Николов с 21 точки (5 аса, 4 блока). Георги Татаров добави 11 пункта за успеха, със същия актив завърши и Венислав Антов (1 ас, 1 блок). С бронзовите отличия се окичиха волейболистите на Сърбия, които надиграха домакините от Албания също с 3:0 гейма (25:9, 25:11, 25:20). /БГНЕС