България допусна първа домакинска загуба от Италия в историята си

Отборът на България допусна първа домакинска загуба от Италия в историята си, след като четирикратните световни шампиони спечелиха квалификацията за Мондиал 2022 на Националния стадион "Васил Левски" с 2:0, предаде репортер на БГНЕС.

Спас Делев в битка с Марко Верати

"Лъвовете" имаха две победи и четири равенства в досегашните си четири домакинства на един от най-именитите в отбори в света, като днес също бяха равностойни на съперниците си в голяма част от двубоя, но все пак инкасираха поражение. През първото полувреме възпитаниците на Роберто Манчини доминираха на терена, но трудно стигаха до чисти голови положения, а българският тим бе много по-подреден и солиден в сравнение с мача с Швейцария в четвъртък. Три минути преди почивката нападателят на гостите Андреа Белоти се строполи на земята след единоборство с Даниел Димов в наказателното поле и реферът Славко Винчич отсъди дузпа, макар и повторенията да показаха, че по-скоро няма такава. Самият Белоти застана зад топката и хладнокръвна реализира дузпата, за да даде преднина на Италия.

След почивката играчите на Ясен Петров погледнаха по-смело в атака и имаха няколко възможности да изравнят, но не успяха да ги реализират, като в една ситуация "лъвовете" можеха да получат дузпа за игра с ръка на бранител на италианците, но съдията даде знак играта да продължи. В 82-та минута резервата Мануел Локатели отбеляза дебютния си гол за Италия с точен удар в далечния ъгъл на Пламен Илиев, за да оформи крайното 2:0 в полза на Скуадра Адзура.

По този начин България допусна втора поредна загуба в квалификациите за Световното първенство в Катар следващото лято и остава без спечелена точка, докато Италия поведе в класирането на група С с пълен актив от шест точки.

В сряда, 31 март, България гостува на Северна Ирландия в следващия си мач от квалификационния цикъл. /БГНЕС