България допусна първа загуба на Евроволей

България загуби от Италия с 1:3 гейма – в отделните части (19:25, 18:25, 25:17, 12:25), в третия си двубой на Европейското първенство за мъже, което се провежда в четири страни.

Националите ни не успяха да се противопоставят на "Скуадрата".

В чешкия град Острава възпитаниците на Силвано Пранди отстъпиха категорично в първите две части на „Скуадрата“. В третия гейм нашите, които стартираха с победи над Черна гора и един от домакините Чехия, показаха по-добра игра и закономерно намалиха изоставането си, но Италия се реваншира с категорично взет четвърти гейм за третата си поредна победа на Евроволей.

С по 15 точки за „лъвовете“ се отчетоха Цветан Соколов и Николай Къртев. За победителите четирима волейболисти приключиха с двуцифрен точков актив – Алесандро Микиалето и Даниеле Лавия реализираха по 14, а Джанлука Галаси и Симоне Анцани записаха по 12 пункта.

Тимът поведе еднолично в класирането на група В с три успеха и девет точки, докато България е втора с актив от пет пункта. За родните национали предстои двубой със Словения във вторник, 7 септември, от 17:00 часа българско време. Италия почива утре, преди да се изправи срещу словенците в сряда. /БГНЕС