България гостува на Швейцария в последна световна квалификация от група С

България гостува на Швейцария в последната си световна квалификация от група С. Срещата на стадион „Суиспорарена“ в понеделник, 15 ноември, стартира в 21:45 часа българско време. За „кръстоносците“ мачът е далеч по-важен, тъй като тимът има шансове да свали Италия от върха в класирането и да си гарантира директно участие на Мондиал 2022.

В момента европейският шампион води на швейцарците, с които направи равенство 1:1 в петък, по голова разлика – Италия има два гола по-добра голова разлика от съперника. „Скуадрата“ гостува на Северна Ирландия, като ще разчита на убедителна победа, за да не позволи на Швейцария да го измести от първата позиция в последния възможен момент. Родните национали ще играят за честта си, като при добро стечение на обстоятелствата могат да завършат на третото място в крайното подреждане – в момента „лъвовете“ имат равен брой точки с третия Северна Ирландия, но британците са с три гола по-добра голова разлика.

В група F, последният кръг от мачове не предлага интрига, тъй като първите две позиции в крайното класиране са ясни.

Дания си гарантира участие на Мондиала догодина след страхотна игра и девет победи от девет мача, като ще се опита да завърши със стопроцентов актив при успех срещу Шотландия като гост. Британците си гарантираха второто място в групата след победата над Молдова с 2:0 като гост. Другите два мача ще решат третия в подреждането, като Израел и Австрия имат по 13 точки – израелците са с по-добра голова разлика. И двата тима са домакини, като Австрия приема Молдова, а Израел посреща Фарьорски острови.

В група I, Англия се нуждае от точка при визитата на Сан Марино, за да си осигури първото място и билет за Катар.

„Трите лъва“ разбиха Албания с 5:0 в петък, което ги доближи до Световното в края на следващата година. Полша е втори и не може да бъде изместен от втората позиция, тъй като има пет точки преднина пред албанците. „Дружина полска“ приема Унгария у дома в последния си мач, докато Албания закрива кампанията си с домакинство на последния в таблицата Андора. /БГНЕС