България надви минимално Литва и прекъсна негативна серия

България победи Литва с 1:0 в квалификационен двубой за Мондиал 2022, игран на Националния стадион "Васил Левски". Ивайло Чочев с глава след пряк свободен удари осигури така ценната за тима ни първа победа в квалификациите.

Това бе и първи гол за Чочев в кампанията за Катар 2022. Той се разписа в 82-ата минута след центриране на Кирил Десподов. Веднага след попадението резервният вратар на България Николай Михайлов без да е влязъл в игра получи директен червен картон и ще пропусне ответния мач с Литва.

Преди този гол вратарят на гостите Ернестас Шеткус отрази две опасни положения на "лъвовете". Така след две равенства срещу Северна Ирландия (0:0) и Италия (1:1) и поражения от Швейцария (1:3) и Италия (0:2) отборът на Ясен Петров продължава с актив от пет точки. "Лъвовете" прекъснаха негативна серия - тяхната последната последна победа датираше от 11 ноември 2020 г., когато победиха Гибралтар в контрола. Аутсайдерът в групата Литва остава на дъното в група С без спечелена точка. Тимът бе в София без селекционера си Валдас Иванаускас, който е болен от коронавирус и не бе в София за мача. Националният ни отбор прекъсна серия от девет мача без победа в официален мач, а с днешния успех се върна в борбата за второто място в група. /БГНЕС