България не успя да победи и Гибралтар

Българският национален отбор по футбол записа нова срамна страница в историята си, след като направи равенство 1:1 при гостуването си на футболното джудже Гибралтар в мач от Лигата на нациите. Само преди няколко дни "лъвовете" регистрираха унизителна домакинска загуба от Грузия с 2:5, която доведе до оставката на селекционера Ясен Петров, но и временният треньор Георги Иванов-Гонзо не успя да вдигне тима на крака.

На "Виктория Стейдиъм" в Гибралтар двата тима пропуснаха няколко добри положения през първото полувреме, преди Георги Минчев да изведе България напред в добавеното време. Нападателят на Локомотив Пловдив се разписа с глава след центриране на Георги Миланов. След почивката домакините, които заемат 203-то място в ранглистата на ФИФА, натиснаха в търсене на обрат и в 60-та минута получиха право да изпълнят дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Андриан Краев, като реферът прегледа ситуацията и чрез ВАР. Лиам Уокър бе точен от бялата точка и изравни резултата, а до края не паднаха повече голове и двата тима поделиха точките.

По този начин България остава без победа в Лигата на нациите и заема трето място в група 4 (Лига С) с две точки от три мача, докато Гибралтар е на дъното след първата си спечелена точка. В другия мач от групата Грузия разби Северна Македония с 3:0 като гост и направи сериозна заявка за първото място в групата. Грузинците водят в подреждането с пълен актив от девет точки, докато македонците са втори с четири точки.

В неделя България гостува на Грузия в Тбилиси. /БГНЕС