България отстъпи на Франция на старта на Лигата на нациите

България записа поражение от Франция с 0:3 гейма – в отделните части (25:27, 21:25 и 23:25) в първия мач на нашите в тазгодишното издание на Волейболната лига на нациите в италианския град Римини.

Волейболистите ни не успяха да се противопоставят на Франция.

Възпитаниците на Силвано Пранди стартираха по-добре двубоя и имаха три поредни шанса да затворят откриващата част в своя полза. Родните национали обаче се пропукаха и отстъпиха с 25:27, което се оказа и преломен момент за крайния изход на двубоя. „Петлите“ заиграха по-уверено на посрещане и след 25:21 и 25:23 в следващите два гейма стигнаха до класическа победа на старта в турнира.

Капитанът на „лъвовете“ Цветан Соколов заяви след неуспеха, че тимът ни е загубил този двубой в първата част. „При 24:22 трябваше да рискуваме и да спечелим гейма. След това французите намериха своя ритъм и започнаха да играят по различни начини. Загубата в първия гейм беше най-важната част. Но също така в края не играхме добре, Франция бе по-стабилна и съперникът заслужаваше победата. Сега трябва да си починем. Това е само началото, така че трябва да подобрим играта си“, сподели той.

Ясин Луати и Жан Патри реализираха по десет точки за французите, водени от Лоран Тили, докато за България Цветан Соколов се отчете с 19 пункта. Денис Карягин пък се включи добре в срещата и записа шест точки от атака. „Лъвовете“ ще имат шанс да се реваншират още утре, когато се изправят срещу Австралия – мачът започва в 16:00 часа българско време.

Франция ще търси нов успех срещу състава на Германия, а срещата между двата тима стартира в 11:00 часа наше време. /БГНЕС