България победи Белгия на Юнайтед Къп

Отборът на България се наложи с 3:2 победи над Белгия във втората си среща на новия турнир по тенис за смесени състави – Юнайтед Къп в Пърт, Австралия.

Във втори пореден мач Димитър Кузманов даде само два гейма на съперника си

В решаващата среща на двойки Александър Лазаров и Изабелла Шиникова победиха първите ракети на съперника Давид Гофен и Елизе Мертенс 1-6, 7-6(5), 10-6. Така българското участие на турнира завърши по великолепен начин. Лазаров и Шиникова направиха забележителен обрат срещу топ играчите на Белгия. Българите отразиха мачбол при 4-5 във втория сет.

По-рано днес Димитър Кузманов разгроми №129 в световната ранглиста Зизу Бергс с 6-2, 6-0. Така и вторият сингъл на Кузманов на турнира завърши с убедителна победа. Той победи и Михаил Перволаракис (Гърция) с 6-1, 6-1 в първия си мач.

Гергана Топалова пък изигра силен мач, но отстъпи на Елизе Мертенс с 4-6, 6-3, 0-6. Топалова влезе на корта вместо първата ни ракета Виктория Томова, която не успя да преодолее травмата, получена в откриващия мач срещу гъркинята Мария Сакари. 22-годишната Топалова, която е №328 в ранглистата на WTA, игра много добре срещу далеч по-опитната Елизе Мертенс. В момента белгийката е №29 в света, но има във визитката си седем титли от женския тур. Това бе първа среща изобщо на Гергана срещу съперник от топ 100 в ранглистата.

Вчера Григор Димитров победи Давид Гофен с 6-4, 7-5, а Изабелла Шиникова отстъпи на №72 в световната ранглиста Алисън Ван Ойтванк с 1-6, 6-3, 3-6.

Въпреки днешния успех България няма шанс да завърши на първо място в група А и да продължи към елиминациите на турнира. Победителят в групата ще се реши в прекия сблъсък между Гърция и Белгия, като гърците имат нужда да вземат два от петте мача. /БГНЕС