България с изразителна победа срещу Грузия в контролна среща

Националният отбор на България победи Грузия с 4:1 в контролна среща, играна на Националния стадион "Васил Левски" в София. Възпитаниците на Ясен Петров показаха вдъхновена игра, за да надиграят категорично своя съперник и да запишат втори пореден успех, след като в края на миналата седмица се наложиха над Литва с 1:0 в квалификационен мач за Мондиал 2022.

Мачът с Грузия започна отлично за "лъвовете", които поведоха в резултата в 20-та минута, когато Тодор Неделев се разписа с отлично изпълнение от свободен удар. В 34-та минута България получи право да изпълни дузпа за нарушение срещу Димитър Илиев, а потърпевшият хладнокръвно реализира наказателния удар. Малко преди почивката Спас Делев покачи на 3:0 след асистенция на Неделев. Седем минути след началото на втората част защитникът Андре Христов отбеляза дебютния си гол за националния отбор след добро центриране на Неделев. Седем минути преди края на редовното време гостите стигнаха до почетен гол чрез Давиташвили.

По този начин България завърши паузата за мачове на националните отбори с две победи над Грузия и Литва и едно равенство с Италия във Флоренция. В следващия си мач на 9 октомври България гостува на Литва, а три дни по-късно приема Северна Ирландия в София. /БГНЕС