България със срамна загуба от Грузия, Ясен Петров подаде оставка

Селекционерът на България Ясен Петров няма да води повече тима, след като подаде оставка след срамната загуба от Грузия с 2:5 в Разград в двубой от Лигата на нациите.

Ясен Петров

На стадион "Хювефарма Арена" грузинците, водени от легендата на Байерн Мюнхен Вили Саньол, дръпнаха с два гола през първото полувреме след попадение на Зурико Давиташвили с глава още в 4-та минута и автогол на Андреа Христов в 32-та. Централният нападател на "лъвовете" Атанас Илиев върна един гол пет минути след почивката след центриране на Иван Турицов, но веднага след това гостите възстановиха аванса си чрез Буду Зивзивадзе. В оставащите минути Хвича Кварацхелия реализира дузпа след ненужно нарушение на Турицов, а Валери Казаишвили вкара пети гол за Грузия, преди Илиян Стефанов да оформи крайното 2:5, като в добавеното време гостите изпуснаха още една дузпа.

По този начин България остава с една точка от два мача в своята група след равенството 1:1 със Северна Македония преди няколко дни. "Лъвовете" заемат предпоследната позиция, като Грузия е лидер с 6 точки, а македонците са втори с 4 точки.

След края на мача селекционерът Ясен Петров обяви, че подава оставка. "И аз не знам какво да Ви кажа след такъв мач. Нямам обяснение, наистина, всички видяхте какво стана, няма да правя анализ на двубоя. Допуснахме елементарни голове, създадохме някои положения - в началото на второто полувреме се върнахме в срещата, а след това инкасирахме изключително лесен гол, който върна контрола на Грузия. Нямам моралното право да остана селекционер на България, затова подавам своята оставка - надявам се, че човекът, който ме наследи, ще вдигне тези момчета и те ще покажат по-добри игри", сподели вече бившият старши треньор на "трикольорите".

Само след три дни България има гостуване на Гибралтар, а на 12-ти юни предстои и визита на Грузия, като е възможно в тези мачове тимът да бъде воден от спортния директор на БФС Георги Иванов. /БГНЕС