България се бори, но загуби от Турция на Евробаскет 2022

Мъжкият национален отбор на България по баскетбол допусна второ поражение в груповата фаза на Евробаскет 2022. Тимът на Росен Барчовски не успя да се справи с Турция, губейки двубоя от южните ни съседи с крайното 87:101 (29:31, 23:19, 19:25, 16:26) в зала “Арена Тбилиси”.

Националите играха равностойно със звездната селекция на южните ни съседи, които в крайна сметка пречупиха съпротивата на нашите след силна последна част. Срещата вървеше точка за точка до почивката, но решаващи за успеха се оказаха последните две части, в които съперникът ни взе превес, а и успя да неутрализира Дий Бост.

На старта на шампионата нашият тим отстъпи на световния шампион Испания. Това отрежда предпоследното 5-о място на отбора ни във временното класиране на Група "А". Утре се изправяме срещу Черна гора от 14.30 часа.

Звездата на България Александър Везенков вкара 28 точки, овладя 15 борби и даде 4 асистенции. Дий Бост остана с 12 точки, които бяха реализирани през първото полувреме, а освен това добави и 13 завършващи подавания, като така напомни на какво е способен след колебливия първи мач. Капитанът Чавдар Костов пък реализира 15.

Джеди Осман от Кливланд Кавалиърс в НБА поведе турците с 25 точки, а Алперен Шенгюн, който е играч на Хюстън, реализира 20. /БГНЕС