България ще търси задължителна победа срещу Грузия

Националният отбор на България се изправя срещу Грузия във втория си мач от турнира Лига на нациите днес. "Лъвовете" посрещат своя съперник в Разград от 21:45 часа, след като в четвъртък направиха равенство 1:1 със Северна Македония в откриващия си мач от надпреварата, който също се игра на "Хювефарма Арена". В същото време Грузия разби аутсайдера в групата Гибралтар с 4:0 у дома и поведе в класирането преди вторите мачове.

Селекционерът на България Ясен Петров призна, че играта на тима не се е получила срещу Северна Македония и той ще направи няколко промени в състава в търсене на успеха срещу Грузия. "Уважаваме Грузия, но утре искаме да спечелим. Ние сме наясно, че това ще бъде съвсем различен двубой. Разузнали сме ги детайлно и се надявам, че утре ще реагираме по много по-добър начин, отколкото срещу Северна Македония. Никога не сме се определяли като фаворити, но искаме да победим", коментира Петров на пресконференцията преди срещата.

До момента България и Грузия са се изправяли шест пъти един срещу друг, като в официалните мачове "лъвовете" имат две победи, равенство и загуба. Двете приятелски срещи завършват с успех на България, включително и последният мач между двата тима, който се игра в началото на септември 2021-ва година.

Съдийската бригада за двубоя ще бъде от Италия, като главен арбитър ще е Фабио Мареска, а негови помощници ще са Джовани Бакини и Марко Бресмес. Четвърти съдия ще е Франческо Фурно, VAR-рефер ще е Лука Пайрето, а негов асистент ще е Серджо Рангети.

След мача с Грузия за България предстоят още две срещи в следващите дни - на 9 юни тимът гостува на Гибралтар, а три дни по-късно предстои и визита на Грузия. /БГНЕС