България сломи Беларус и е на осминафинал на Евроволей

България се класира за осминафиналите на Европепейското първенство по волейбол за мъже, след като надигра Беларус с 3:1 гейма - в отделните части (25:13, 25:18, 24:26, 25:22), в последния си двубой от група В на шампионата.

Скримов и компания се справиха с беларусите.

Родните национали стартираха колебливо в откриващия гейм, но постепенно набраха скорост и отвяха съперника, печелейки частта с 25:13. Във втория гейм възпитаниците на Силвано Пранди също бяха убедителни и се доближиха на една част от място сред 1/8-финалистите на надпреварата.

В третата обаче нашите волейболисти сами си усложниха живота и след няколко грешки върнаха Беларус в играта след 26:24. Опонентът ни имаше предимство и в четвъртия гейм, но все пак класата на „лъвовете“ си каза думата в решителните мигове и така бе избегнат тайбрек за крайната победа.

Най-резултатен за България бе Тодор Скримов с 23 точки. 18 за успеха ни добави Цветан Соколов. За беларусите най-полезен със своите 17 пункта бе Уладжислау Бабкевич. Така, нашият тим се класира за осминафиналната фаза, където съперникът ни ще стане ясен след двубоя между Чехия и лидера в групата ни Италия по-късно тази вечер.

Вариантите пред националите ни са два – трето или четвърто място, като при трето противник ще ни бъде Германия, а при четвърто – олимпийският шампион Франция. /БГНЕС