България срещу Словения на Евроволей 2023, жените в група с европейските шампионки

Мъжкият национален отбор на България ще играе срещу Финландия, Словения, Украйна, Хърватия и Испания на ЕвроВолей 2023 във Варна. Това ще е дебютният турнир за новия селекционер Пламен Константинов. В жребия участва Алекс Грозданов като един от посланиците на четирите страни домакини, между които са още Италия, Северна Македония и Израел. Младата българска звезда изтегли в нашата група хърватите.

„За мен е голяма чест да съм тук“, каза Грозданов в Неапол. „Надявам се, че съм дал всичко най-добро всички българи да са щастливи. Варна е един от най-добрите градове, в които съм играл. Много благодаря за поканата“.

Мъжете са в група с Финландия, Словения, Украйна, Хърватия и Испания.

На церемонията в Неапол присъства и президентът на федерацията Любомир Ганев. Финалната четворка ще се разиграе в Болоня.

Пълен жребий при мъжете:

Група А: Италия, Швейцария,Сърбия, Германия, Белгия, Естония

Група В: България, Финландия, Словения, Украйна, Хърватия, Испания

Група С: Северна Македония, Черна гора, Полша, Нидерландия, Чехия, Дания

Група D: Израел, Румъния, Франция, Турция, Португалия, Гърция.

Женският национален отбор пък се падна в група с европейския шампион Италия. Жребият беше изтеглен в Неапол, а на него присъства Любомир Ганев, президент на БФ Волейбол.

Италия е един от четирите домакини на турнира догодина и съответно нашите ще играят на Апенините. Останалите съперници на България са Румъния, Хърватия, Швейцария, Босна и Херцеговина. Петте отбора са в група В.

Жените ще играят с Италия, Румъния, Хърватия, Босна и Херцеговина и Швейцария.

За следващата фаза ще се класират първите четири. Финалната четворка ще се разиграе в Брюксел. Турнирът ще стартира на 15 август, а финалът е на 3 септември.

Пълен жребий при дамите:

Група А: Белгия, Словения, Сърбия, Полша, Унгария

Група В: Италия, Румъния, България, Хърватия, Босна и Херцеговина, Швейцария

Група С: Германия, Азербайджан, Турция, Чехия, Швеция, Гърция

Група D: Естония, Финландия, Нидерландия, Франция, Словакия, Испания. /БГНЕС