България в група с Русия и Испания на Евробаскет 2022

Българският национален отбор по баксетбол ще направи своето завръщане на голямата европейска сцена с участието си на Евробаскет 2022 следващия септември, а днес възпитанциите на Росен Барчовски научиха имената на своите съперници в груповата фаза.

Селекционерът на България Росен Барчовски

България попадна в група А на турнира, където са още тимовете на Русия, Испания, Грузия, Белгия и Турция. „Лъвовете“ ще играят мачовете от груповата си фаза в столицата на Грузия Тбилиси. Церемонията по тегленето на жребия днес бе на Закрити врата в Берлин. Жребият на българите бе изтеглен от грузинската легенда Виктор Саникидзе.

Кьолн, Милано, Прага, Тбилиси ще бъдат домакини на груповата фаза, а финалите на първенството ще са в Берлин. ЕвроБаскет 2022 ще се проведе от 1 до 18 септември. За последно Германия бе домакин на финалите на европейски финали през 1993 и тогава тимът, воден от Светислав Пешич триумфира с трофея. Груповата фаза ще се проведе в периода 1-8 септември.

България заслужи мястото си сред 24-те страни финалисти на шампионата на Стария континент за първи път от 2011 година, след като победи два пъти Латвия драматично и завърши на трето място в група Н на квалификациите.

Пълният жребий за ЕвроБаскет 2022

Група А - Тбилиси (Грузия)

1. Русия

2. Грузия

3. Испания

4. БЪЛГАРИЯ

5. Белгия

6. Турция

Група B - Кьолн

1. Германия

2. Унгария

3. Словения

4. Литва

5. Босна и Херцеговина

6. Франция

Група С - Милано

1. Гърция

2. Естония

3. Украйна

4. Великобритания

5. Италия

6. Хърватска

Група D - Прага

1. Нидерландия

2. Финландия

3. Полша

4. Чехия

5. Израел

6. Сърбия. /БГНЕС