България завърши наравно със Словакия в Рийд

Словакия и България завършиха при равенство 1:1 в контролна среща, играна в австрийския град Рийд.

Ясен Петров остава без победа начело на "лъвовете".

Двубоят бе подготвителен за словаците, които ще стартират съвсем скоро участието си на Евро 2020, което започва на 11 юни. Нашите национали стартираха по-силно двубоя и още в шестата минута Кирил Десподов уцели напречната греда след центриране на капитана Васил Божиков. Малко след това „лъвовете“ закономерно поведоха след открадната топка на Десподов и пас на офанзивния футболист на Лудогорец към Атанас Илиев, който реализира първия си гол с националната фланелка. „Трикольорите“ продължиха да бъдат по-добри на терена и Десподов отново се размина с гола.

Постепенно словаците изнесоха играта в по-предни позиции, но без да застрашават опасно Даниел Наумов. Противно на логиката обаче се стигна до 27-та минута, когато Ласло Бенеш с плътен шут преодоля стража на ЦСКА 1948 и възстанови паритета. До края на полувремето Словакия бе по-активен, но резултатът остана непроменен. На почивката в игра за нашите се появиха Николай Михайлов, Димитър Илиев и Доминик Янков, като пред последния се откри и най-добрата възможност за гол през втората част, но за съжаление неуспешна. Двата отбора не предложиха кой-знае какво в атакуващ план за вторите 45 минути и така срещата на „Йоско Арена“ в Рийд завърши при равенство. То бе второ поредно за възпитаниците на Ясен Петров, който остава без победа начело на футболните национали, след това срещу Северна Ирландия в световна квалификация.

За България предстои гостуване на Русия в нова контрола на 5 юни в Москва, преди отборът ни да се изправи срещу световния шампион Франция три дни по-късно в Париж. Словакия продължава подготовката си за Евро 2020 с приятелски мач срещу Австрия на 6 юни във Виена. Тимът е в група Е на Европейското първенство заедно с отборите на Испания, Полша и Швеция.

Останалите резултати:

Хърватия – Армения 1:1

Косово – Сан Марино 4:1

Литва – Естония 0:1

Северна Македония – Словения 1:1. /БГНЕС