Българските мъже масово не знаят, че днес е Денят на бащата

На втория ден на Коледа отбелязваме Деня на бащата, оказва се обаче, че българските мъже масово не знаят, че днес имат празник, предаде репортер на БГНЕС.

Валентин има две деца на 9 и на 3 години. След като разбра, че има празник, каза пред БГНЕС, че ще отиде някъде заедно с децата да се почерпят и да си купят нещо. „Те вече чуха, така че със сигурност ще искат някъде да отидем“, подчерта бащата.

Стефан също не знае, че днес е Ден на бащата, но по думите му това се усеща. Той е баща на три деца – има двама синове на 22 години и дъщеря на четири години и половина. Според него чувството да си баща е много интересно. „Особено като отгледаш двама близнаци и след това, като са те на 18, им се роди сестричка – уникално е. Трудно е да се изрази с думи, но е много приятно“, каза мъжът и обясни, пред БГНЕС, че ще прекара деня навън в компанията на дъщеря си и тъй като не са могли да отидат на Витоша, ще покарат зимни кънки, преди това са гледали куклен театър и като цяло целият ден ще бъде пълен с изненади.

Валентин Велков също не е запознат с това, че днес има празник. Той е баща на две деца, които са на 6 и на 9 години. Пред БГНЕС мъжът коментира, че чувството да си баща е страхотно, а денят ще прекара заедно с децата, с които отиват да се забавляват на ледената пързалка.

Жером е французин и също не знае, че за Деня на бащата. Пред БГНЕС заяви, че се чувства щастлив, че е баща на 11-годишна дъщеря, с която ще покарат заедно кънки.

Илиян пък е чул сутринта по една от медиите за празника. Той има голяма дъщеря, а със съпругата му са горди баба и дядо на внуче. Мъжът посочи, че ще прекара Деня на бащата както обикновено, защото никога няма по-малко отговорности на Деня на бащата. „Даже по някой път са и повечко, но посрещаме ги с усмивка, нормално“, добави той и допълни, че всеки трябва да опита, за да разбере какво е чувството да си баща. „Пък какво е чувството да си дядо – нещо, съвсем различно и на следващо ниво по хубост“, каза още Илиян пред БГНЕС. /БГНЕС