Българските ръгбисти победиха Турция и се изкачиха в Конференция I

Българският национален отбор по ръгби постигна впечатляващ успех, след като разби Турция с 54:13 у дома и си осигури участие в по-горната Конференция I на "Ръгби Европа" през следващата година. Пред близо 5000 зрители на Националния стадион "Васил Левски" "лъвовете" демонстрираха категоричното си превъзходство пред съперника и постигнаха убедителна победа.

Българските ръгбисти доминираха на Националния стадион

Това бе поредна европейска квалификация от Конференция II, като българският тим вече има четири победи от четири двубоя след успехите над Сърбия, Босна и Херцеговина и Андора в предишните срещи. Това бе и първи официален ръгби мач на Националния стадион от 17 години насам. "Имаме огромен възход в последните години и се изкачихме с над 30 места в световната ранглиста, което никога до момента не е постигано, но имаме невероятен отбор със силни и талантливи играчи. Целият тим е на подготвителен лагер в София от няколко дни, като от чужбина също дойдоха част от момчетата повикани от треньора Ромен Балмис", сподели президентът на Българската федерация по ръгби Атанас Зафиров преди двубоя.

Преди мача българските ръгбисти бяха поздравени от премиера Кирил Петков. Заместник-министърът на спорта Владимир Харизанов изгледа успеха на нашите на живо и поздрави президента на БФ Ръгби за добрата работа и от името на министъра на младежта и спорта Радостин Василев. “Сигурен съм, че ползотворното ни и конструктивно сътрудничество с ММС, както и желанието на министър Василев и неговия екип да създадат прозрачен и законен процес във финансирането на федерациите ще се увенчае с успех”, каза Зафиров. /БГНЕС

Категории:

Тагове: