Бътлър избухна с 47 точки и прати серията с Бостън в седми мач

Шампионът на Източната конференция ще бъде решен след седми мач между Маями Хийт и Бостън Селтикс във Флорида, след като Маями взе мач номер 6 като гост със 111:103 и изравни серията на 3-3.

Джими Бътлър

Селтикс имаха шанса да стигнат финалите на НБА за първи път от 2010-та година насам с успех пред над 19 хиляди свои фенове в "Ти Ди Гардън", но не успяха да удържат звездата на Хийт Джими Бътлър, който избухна с рекордните в кариерата си в плейофите 47 точки. Бътлър стреля 55,2 процента, наниза четири тройки и бе безгрешен от линията за изпълнение на наказателен удар (11/11), като добави 9 борби, 8 асистенции, 4 откраднати топки и един чадър към статистиката си. Кайл Лаури добави 18 точки и 10 асистенции за Горещите, а Макс Стръс се отчете с 13 точки. За Бостън над всички бе Джейсън Тейтъм с 30 точки и 9 борби, Дерик Уайт вкара 22 точки, а Джейлън Браун завърши с 20.

"Редно беше да се стигне до седми мач между тези два отбора. Изключително радостен съм, че ще имаме възможност да играем седми мач пред нашата публика", коментира треньорът на Маями Ерик Спойлстра. "Седми мач, който спечели, отива на финалите. Наясно сме какъв е залогът и какво означава това за всички", каза Тейтъм.

Решаващият мач в серията ще се играе в неделя в Маями, а победителят ще се изправи срещу шампиона на Запад Голдън Стейт Уориърс. /БГНЕС