Бабата, дарила пенсията си на лекарите в Исперих: Пак съм готова да помогна

Възрастна жена дари пенсията си на лечебно заведение в Исперих. За да се отблагодаря на лекарския екип, грижел се за нея и семейството й. Въпреки че сумата не е голяма, медиците са признателни за жеста на пациентката, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. 80-годишната Надие Мехмедова е позната в село Печеница като добър човек.

"Помага на всички – няма значение който и да е – в каквато и ситуация да е. Ако някой е дошъл в тях за помощ, те се притичат на помощ – тя особено. Добродушна, усмихната винаги", казва кметът на с. Печеница Севджихан Мехмед.

А новината за дарената пенсия не прави селото известно. "Зарадвах се много - станах много щастлива. В моето село, малко село – такава баба да излезе и да направи дарение – това беше истинско щастие за мене", допълва кметът. "Аз искам да й целуна ръката за това, че е направила този жест, това дарение".

80-годишната Надие Мехмед пък не смята, че е направила нещо изключително, като е дала пенсията си не на внуците, а на болницата.

"С една пенсия – нищо не става – и на тях винаги им давам. Тази пенсия реших – на болницата да даря", казва баба Надие Мехмед.

Въпреки, че не е нужно да изразява благодарността си по този, дарението на Надие е прието с с особено чувство в в болничното заведение.

"Тя каза – аз съм решила, вие заслужавате и видях, че няма друг избор. Много приятно , но в същото време – голяма отговорност. Хората си дават последните пари", каза д-р Абдулах Заргар, МБАЛ-Исперих.

"Само да съм жива и здрава – пак съм готова да им помогна – да им направя дарение", пожелава си баба Надие. /БГНЕС