Бабикян: Нямаше смислени политики във Фейсбук изявлението на Трифонов

Нормалната практика в демократичните държави е първо да се получи мандат за съставяне на правителство. Такъв все още няма. Не е конституирано и новото 46 Народно събрание. В момента няма основа за разговори между партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ и „Изправи се! Мутри вън!“.

Това заяви пред БГНЕС Арман Бабикян, един от лидерите на „Изправи се! Мутри вън!“ и част от „Отровното трио“, по повод на предложения кабинет от Трифонов с премиер Николай Василев.

Бабикян уточни, че до момента разговори с партията на Трифонов не са и водени.

„Нормално е този, който желае да състави кабинет да стартира процедура по разговори. Такава няма“, уточни Бабикян.

Според него първото, което трябва да бъде обсъдено по време на тези разговори са политиките. „Не чух много смислени политики в това Фейсбук изявлението, което преди това бяхме свикнали да слушаме от джипката“, подчерта Бабикян.

„Покупката на лаптопи и строежът на детски градини не са сериозен политически проект, а разни неща хвърлени на парче. Ако има разговор с партията на Трифонов, се надявам да се състои по сериозен начин, а не по този странен начин. Още повече, че Трифонов заяви, че иска да върне силата на парламентарната република, т.е. разговорът трябва да се води в НС, където му е мястото. Съответно и кабинетът трябва да бъде внесен в парламента“, каза още Арман Бабикян. /БГНЕС