Бабикян за шансовете за правителство: Това е тото

Създаването на стабилно правителство, дори с кратък срок на управление и независимо на коя партия президентът Румен Радев връчи третия мандат, ще бъде подкрепено от „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Това заяви лидерът на партията Мая Манолова след приключване на консултациите при държавния глава, предаде репортер на БГНЕС.

„Разговорите за правителство трябва да са публични и прозрачни, трябва да бъдат пред медиите. Ще настояваме за подписване на споразумение с ясни срокове за управление следващата пролет и по възможност в правителството да не участват политически фигури“, каза Манолова.

Тя посочи, че предстоят разговори между „Демократична България“, БСП, „Има такъв народ“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

„Ако има възможности, дори най-малките за сформиране на правителство, ние ще положим усилия това да се случи без да поставяме никакви условия. Единствените условия са за прозрачност“, каза още Манолова.

Тя подчерта, че е важно да се актуализира бюджета, което е едно от исканията и на президента Румен Радев. „Актуализацията на бюджета също е много важна, защото ще даде спокойствие на хората, че системите ще работят нормално“, каза Манолова.

На въпрос на БГНЕС какви са реалните шансове за кабинет към момента, Арман Бабикян отговори: "Това е тото". А Манолова каза: "Зависи от разговорите между политическите партии в парламента"./БГНЕС