Баес и Корда стартираха с победи в Милано

Аржентинецът Себастиан Баес започна с победа участието си на Некст джен финалите в Милано, Италия, след като надигра представителя на домакините Лоренцо Музети в четири сета – 4-1, 4-1, 3-4 (5), 4-3 (5) за около един час и 40 минути.

Себастиан Баес.

Южноамериканецът тръгна силно в мача, печелейки убедително първите две части срещу местния любимец и фаворит за титлата при младите таланти, но Музети върна един от сетовете след тайбрек. Ролите обаче се размениха в четвъртата част и този път Баес се наложи в решителен тайбрек, а с това и взе мача. 111-ият в света бе страхотен при точките, спечелени на първи и втори сервис в срещата – съответно 83 и 80%. На него не му се наложи да спасява нито една точка за пробив, докато Музети отрази 13 от 16 възможности.

С победа в група В на турнира тръгна и Себастиан Корда, който ще бъде следващият съперник на Баес в Милано. Американецът, син на легендата Петър Корда, направи страхотен обрат от 0-2 сета срещу французина Юго Гастон за крайното 3-4 (2), 3-4 (6), 4-0, 4-3 (3), 4-0. Гастон поведе след два спечелени тайбрека, но позволи на съперника да докара нещата до пети сет след един категоричен сет и нов тайбрек. В заключителната част Корда не остави шансове на френския си опонент и потегли с успех в надпреварата. Американецът спаси девет от десетте възможности за пробив пред Гастон. В другия мач от група В в сряда един срещу друг ще бъдат Гастон и Музети.

Себастиан Корда.

В група А, където поставеният под номер 1 в съревнованието Карлос Алкарас и Брандън Накашима потеглиха с победи, ще играят един срещу друг, а в другия мач съперници са загубилите първите си срещи – Хуан Мануел Черундоло и Холгер Руне. /БГНЕС