Байдън ще предложи санкции срещу членове на руския парламент

Очаква се президентът на САЩ Джо Байдън да обяви нови санкции срещу Русия и нови мерки за затягане на съществуващите при посещението си в Брюксел тази седмица.

Байдън ще се срещне с лидерите на НАТО, ЕС и Г-7 в четвъртък, където се очаква да обяви нови санкции срещу повече от 300 членове на долната камара на руския парламент, съобщи „Уолстрийт джърнъл”.

"Не са взети окончателни решения за това кого ще санкционираме и колко души ще санкционираме", заяви говорител на Белия дом.

"Ще обявим допълнителни мерки за санкции, които ще бъдат въведени съвместно с нашите съюзници в четвъртък, когато президентът ще има възможност да разговаря с тях", допълни говорителят.

Пътуването на Байдън в Европа трябва да включва и обсъждане на съвместни действия за повишаване на енергийната сигурност на континента, който е силно зависим от руския газ, както и посещение в Полша, като израз на солидарност със съседката на Украйна.

Президентът на САЩ ще обяви и повече американска помощ за справяне с нарастващата бежанска криза в Полша и други източноевропейски страни, съобщиха от Белия дом. /БГНЕС