Байдън се срещна с вдовицата и дъщерята на Навални

Президентът на САЩ Джо Байдън се срещна с Юлия и Дария Навални в Сан Франциско. Той им изказа съболезнованията си за смъртта на Алексей Навални.


Джо Байдън също така обяви въвеждането на нови антируски санкции утре, 23 февруари.

"Президентът изрази възхищението си от изключителната смелост на Алексей Навални и неговото наследство в борбата с корупцията .... Той потвърди, че утре администрацията му ще обяви нови сериозни санкции срещу Русия в отговор на смъртта на Алексей", се казва в съобщение на Белия дом. Според АФП Белият дом е заявил, че тялото на Алексей Навални трябва да бъде върнато на майка му.

На 16 февруари Федералната служба за изпълнение на наказанията за Ямало-Ненецкия автономен окръг съобщи за смъртта на Алексей Навални в наказателна колония-3 "Полярен вълк". Според агенцията той се е почувствал зле по време на разходка и е изгубил съзнание, а пристигналият екип на Бърза помощ не е успял да го спаси. Майка му Людмила разказа, че вчера, 21 февруари, следователите са я отвели в моргата в Салехард и са показали тялото на сина ѝ. По думите ѝ още същия ден тя е подписала медицинско свидетелство за смърт, но тялото не ѝ е било предоставено./БГНЕС