Байерн, Барса и Интер в „Групата на смъртта“ в Шампионска лига

Байерн Мюнхен, Барселона и Интер бяха изтеглени в „Групата на смъртта“ на жребия за груповата фаза на Шампионска лига, който бе изтеглен в Истанбул, където идното лято ще се проведе финалът на най-престижния европейски клубен турнир.

Жребият събра изключително интригуващи отбори, като към Байерн, Барса и Интер в група С се присъедини още чешкият Виктория Пилзен. Безспорно другата група, която прави впечатление, е група Н, където са Пари Сен Жермен, Ювентус, Бенфика и Макаби Хайфа. Действащият носител на трофея Реал Мадрид е в една група с РБ Лайпциг, Шахтьор Донецк и Селтик. Миналогодишният финалист Ливърпул ще се изправи в група А срещу тимовете на Аякс, Наполи и Рейнджърс.

Яя Туре участва в тегленето на жребия в Истанбул, който ще приеме финала на турнира догодина.

Мачовете от груповата фаза в ШЛ стартират на 6 септември и ще приключат на 2 ноември. По-късно през ноември стартира Световното първенство по футбол в Катар. Финалът в тазгодишното издание на надпреварата ще се проведе на „Кемал Ататюрк“ в Истанбул.

Всички групи:

Група А – Аякс, Ливърпул, Наполи, Рейнджърс

Група В – Порто, Атлетико Мадрид, Байер Леверкузен, Брюж

Група С – Байерн Мюнхен, Барселона, Интер, Виктория Пилзен

Група D – Айнтрахт Франкфурт, Тотнъм, Спортинг Лисабон, Марсилия

Група E – Милан, Челси, РБ Залцбург, Динамо Загреб

Група F – Реал Мадрид, РБ Лайпциг, Шахтьор Донецк, Селтик

Група G – Манчестър Сити, Севиля, Борусия Дортмунд, Копенхаген

Група Н – Пари Сен Жермен, Ювентус, Бенфика, Макаби Хайфа

Преди тегленето на жребия, президентът на УЕФА Александър Чеферин отличи легендарния треньор Ариго Саки с Президентската награда. След жребия в турския град, нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема и офанзивната футболистка на Барселона Алексия Путелас спечелиха наградите за Играч на годината на УЕФА съответно при мъжете и жените. Наставникът на действащия носител на трофея в ШЛ Карло Анчелоти спечели приза за Треньор на УЕФА, а най-добра сред треньорите при жените стана селекционерката на Англия Сарина Вигман, извела "лъвиците" до исторически триумф на Евро 2022 на домашна земя. /БГНЕС