Байерн и Дортмунд в директен сблъсък за титлата на „Алианц Арена“

Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд ще се изправят един срещу друг в поредното издание на Дер Класикер в германската Първа Бундеслига. Интригуващият сблъсък между двата най-силни отбора в последните години в първенството е днес от 19:30 часа българско време. Двата отбора влизат в мача помежду си на отстояние една точка. Любопитното е, че баварците са на пункт от съперника след изиграването на 25 кръга.

Байерн загуби последния си мач от шампионата от Байер Леверкузен с 1:2 като гост. Поражението доведе до треньорска рокада в германския шампион, който гони 11-а последователна титла на страната. Промяната за мнозина бе изненадваща на фона на това, че се случи преди края на сезона, а мюнхенци изглеждаха в добро състояние като цяло – на точка от върха и на 1/4-финал в Шампионска лига, където ги чака шампионът на Англия Манчестър Сити. На треньорското кормило на „Алианц Арена“ застана Томас Тухел – бившият наставник на Дортмунд ще дебютира начело на баварците именно срещу „жълто-черните“ в събота.

От своя страна Борусия е един от най-силно играещите отбори в Европа от началото на 2023 година. Съставът на Един Терзич заслужено води в подреждането в Бундеслигата, след като записа девет победи от десет изиграни срещи след подновяването на сезона – единствената издънка дойде при гостуването на Шалке 04, завършило при равенство 2:2. Дортмунд до известна степен има предимство в битката за титлата с Байерн и поради факта, че няма повече мачове до края на сезона в Шампионската лига – тимът отпадна на осминафиналите в надпреварата след поражение от Челси с общ резултат 1:2.

Байерн изпусна победата в първия мач между двата отбора през октомври миналата година, когато двубоят на „Сигнал Идуна Парк“ завърши при равенство 2:2, след като мюнхенци водеха с 2:0 до 74-та минута. Голове на Юсуфа Мукоко и Антони Модест в петата минута на добавеното време обаче донесоха точката за Терзич и компания. /БГНЕС