Байерн отказа Барселона за четири минути, тиха вечер за Левандовски

Байерн Мюнхен спечели с 2:0 домакинството си на Барселона от група „С“ на Шампионска лига. Баварците нанесоха своя удар в началото на второто полувреме с голове на Люка Ернандес и Лерой Сане. По този начин германският колос записа девета победа в последните 12 мача срещу този съперник. Мачът бе специален за нападателя на Барса Роберт Левандовски, който за пръв път се завърна в Мюнхен след трансфера си на "Камп Ноу" през лятото. Полякът, който изкара осем изключително успешни сезона в Байерн, обаче не успя да помогне на новия си тим.

С този успех баварците вече имат шест точки в групата и заслужено са на първото място. Второто делят Барса и Интер с по три, а последен е Виктория Пилзен с нула.

През първото полувреме Барса игра силно и Левандовски направи два значими пропуска - един, при който стреля над напречната греда и втори, при който негов изстрел с глава бе спасен от Мануел Нойер. В същото време Байерн отправи няколко опасни удара от границата на наказателното поле, като най-опасният бе на Марсел Забицер.

Барса започна силно и втората част, но продължи с пропуските. Рафиня стреля покрай вратата при една от най-хубавите атаки на тима. Байерн дочака момента си, като той дойде в 50-ата минута. След центриране от корнер на Йошуа Кимих, Люка Ернандес бе оставен непокрит пред вратарското поле и засече с глава за 1:0. Попадението шокира гостите и те допуснаха второ само четири минути по-късно. Джамал Мусиала изведе Лерой Сане и той излезе сам срещу Тер Стеген, пращайки топката покрай него за 2:0.

Малко след това Барса направи най-големия си пропуск в мача, когато Левандовски даде пас на Педри и той от близка дистанция не успя да уцели вратата, пращайки топката в гредата. Така баварците продължиха изумителна си серия в групите на турнира, като вече в 30 поредни срещи не познават вкуса на поражението.

В същото време Ливърпул пречупи Аякс с 2:1 на "Анфийлд" . "Червените" създадоха множество ситуации, но пропуснаха повечето от тях и можеха да си изпатят. Жоел Матип вкара с глава в 89-ата минута победния гол, след като в 17-ата Мохамед Салах бе открил, а десет след това майсторско попадение на Мохамед Кудус върна Аякс в играта.

Отборът на Юрген Клоп, който загуби катастрофално с 1:4 от Наполи в първия кръг на груповата фаза, тръгна напред и бомбардира съперника с общо 23 удара, уцели греда, топката минаваше встрани, спасяваше и вратарят Ремко Пасвеер. Дейли Блинд пък пропусна в 74-ата минута да вкара втори гол за Аякс, като топката облиза гредата.

И така дойде мигът на Матип, а Ливърпул и "Анфийлд" си отдъхнаха.

Всички резултати:

Група А:

Ливърпул – Аякс 2:1

Група В:

Байер Леверкузен – Атлетико Мадрид 2:0

Порто – Брюж 0:4

Група С:

Виктория Пилзен – Интер 0:2

Байерн Мюнхен – Барселона 2:0

Група D:

Спортинг Лисабон – Тотнъм 2:0

Марсилия – Айнтрахт Франкфурт 0:1. /БГНЕС