Байерн отново се срина, титлата изглежда мираж

Байерн Мюнхен разочарова феновете си, след като допусна нова издънка в битката за титлата. Баварците стигнаха само до 2:2 при визитата си на Фрайбург от XXIV кръг на Бундеслигата.

Селекцията на Томас Турел направи обрат до 2:1, но малко преди края домакините успяха да изравнят и да вземат точката.

Така шампионите остават втори в класирането с 54, на 7 от лидера Байер Леверкузен, който е с мач по-малко, докато Фрайбург вече има 30 в своя актив.

Срещата започна равностойно и в първите 10 минути голови положенията липсваха, но в 12-ата домакините имаха 3 такива за няколко секунди.

След центриране отляво на Виченцо Грифо топката с глава засече Роланд Шалай, но Мануел Нойер блесна със страхотно спасяване. После унгарският нападател изпълни атрактивна задна ножица, но напречната греда спаси баварците. След това обаче нищо не ги спаси от капитана на домакините Кристиан Гюнтер, който с мощен шут извън наказателното поле откри резултата – 1:0.

Попадението сякаш смути гостите и Фарйбург изглеждаше по-настоятелен до средата на първото полувреме.

Отговорът на Байерн дойде в 35-ата минута, когато Матис Тел изравни с чудесен изстрел в далечния ъгъл за 1:1.

Последваха силни минути за гостите, но до почивката нови попадения не паднаха. Скоро след паузата Хари Кейн се размина на сантиметри от поредния си гол, след което темпото спадна значително.

До 70-ата минута, когато Джамал Мусиала пропусна сам срещу вратаря, който се намеси майсторски, ала не след дълго капитулира пред германския национал.

В 75-ата минута Мусиала премина с дрибъл трима съперници и с шут в далечния ъгъл матира Атуболу, за да направи обрата пълен.

Фрайбург обаче не се предаде и успя да изравни малко преди края. В 87-ата минута, след един тъч в английски стил Михаел Грегорич отклони към Лукас Хьолер, който от воле не остави шансове на Нойер и оформи крайното 2:2. /БГНЕС