Байерн, Реал Мадрид, Реал Сосиедад и Интер на 1/8-финал, Копенхаген съкруши Юнайтед

Още четири отбора последваха Манчестър Сити и РБ Лайпциг в осминафиналната фаза на Шампионската лига. След изиграването на поредните срещи от турнира в сряда това са тимовете на Байерн Мюнхен, Реал Мадрид, Реал Сосиедад и Интер.


Байерн си подпечата билет за елиминациите след труден домакински успех над Галатасарай с 2:1 у дома в мач от група А. Всичко най-интригуващо на „Алианц Арена“ се случи в заключителните минути, когато паднаха и трите гола. Хари Кейн бе отново герой за баварската машина, разписвайки се в рамките на шест минути между 80-та и 86-та, преди резервата Седрик Бакамбу да реализира за гостите. Байерн е в осминафиналите след четвъртата си поредна победа, но битката за второто място ще бъде ожесточена до последно.

Копенхаген постигна изключително ценен домакински обрат над Манчестър Юнайтед за драматичното 4:3 на „Паркен“ в датската столица. „Червените дяволи“ поведоха с 2:0 след голове на Расмус Хьойлунд, но загубиха преднината си в края на първото полувреме. Първо, Маркъс Рашфорд пое преждевременно към съблекалните, след като бе изгонен с директен червен картон, а след това домакините изравниха още до почивката след попаденията на Мохамед Елиунуси и Диого Гонсалвеш от дузпа. След паузата гостите все пак намериха начин да излязат с едни гърди напред след точно реализирана дузпа от Бруно Фернандеш, но отново допуснаха късен обрат след головете на Лукас Лерагер и Руни Барджи. Така Юнайтед са последни в групата с три точки, два кръга преди края на груповата фаза, докато Копенхаген и Галатасарай имат по четири пункта.

За осминафиналите се класираха още три тима. От група С 14-кратните шампиони Реал Мадрид постигнаха четвърта поредна победа след класическо 3:0 над Брага. Реал Сосиедад и Интер също си гарантираха място в елиминациите, след като спечелиха двубоите си съответно с Бенфика и РБ Залцбург в група D с по 3:1 и 1:0.

Всички резултати от сряда:

Група А

Байерн Мюнхен – Галатасарай 2:1

Копенхаген – Манчестър Юнайтед 4:3

Група В

Арсенал – Севиля 2:0

ПСВ Айндховен – Ланс 1:0

Група С

Наполи – Унион Берлин 1:1

Реал Мадрид – Брага 3:0

Група D

Реал Сосиедад – Бенфика 3:1

РБ Залцбург – Интер 0:1. /БГНЕС