Байeрн се спаси от загуба срещу Кьолн в 90-ата минута

Байерн Мюнхен допусна втора поредна издънка след подновяването на Бундеслигата. Баварците направиха 1:1 с Кьолн у дома, а това се случи само четири дни след ремито с РБ Лайпциг (1:1). Хегемонът в немския футбол изигра поредния си слаб мач, като трябваше шедьовър в последната минута да го спасява от поражение.

Гостите поведоха още в четвъртата минута на срещата. Елис Скири получи от Юлиан Шабо и смълча "Алианц Арена".

Шампионите имаха нужда от близо четвърт час, за да стигнат до положение пред съперникомвата врата. Серж Гнабри опита късмета си, но вратарят Марвин Швебе го отказа. Интересното е, че Гнабри преследваше 12-ия си гол срещу Кьолн. На няколко пъти Кьолн поставяше под напрежение отбраната на Байерн, която действаше хаотично и без нужното спокойствие. Преди изтичането на половин час игра Скири можеше да удвои, но Ян Зомер спаси новия си отбор, блокирайки противника преди удара му.

Началото на второто полувреме започна с натиск на Байерн и изглеждаше въпрос на време топката де се оплете в мрежата за Швебе, особено след снаряда на Матайс Де Лихт, спасен от стража. Последваха още две много опасни акции на домакините, но шутът на Райън Гравенберх облиза страничната греда, а след това Кингсли Коман не успя да преодолее Зомер.

Десетина минути преди края на редовното време Коман центрира отдясно и Томас Мюлер засече с глава, но Швебе спаси с една ръка. В 87-ата минута Чупо-Мотинг нацели гредата от малък ъгъл, но беше маркирана засада. В 90-ата минута Байерн все пак изравни. Джошуа Кимих реши да стреля от над 20 метра и кинжалният му изстрел се оплете в горния десен ъгъл - 1:1.

В четвъртата минута на добавеното време Лерой Сане можеше да взриви стадиона и да помогне за пълния обрат, но ударът му се оказа неточен.

По този начин Байерн позворл на Лайпциг да се приближи само на 3 точки от върха. В следващия си мач Байерн ще гостува на Айнтрахт Франкфурт, а Кьолн ще пътува "Фелтинс Арена", за да се изправи срещу Шалке.

Други резлутати:
Шалке 04 – РБ Лайпциг 1:6
Херта – Волфсбург 0:5
Хофенхайм – Щутгарт 2:2.
/БГНЕС

Категории: