Байерн спечели 10-а Суперкупа на Германия след голово шоу в Лайпциг

Байерн Мюнхен спечели трета поредна и общо десета Суперкупата на Германия. Тимът разби с 5:3 РБ Лайпциг като гост, а мачът се превърна в незабравимо шоу за публиката. Носителят на Купата на страната направи всичко по силите си, за да се противопостави на баварската машина, но не успя.

Джамал Муисала откри в 14-ата минута, а само две по-късно Нкунку успя да прати топката във вратата на Мануел Нойер, но голът бе отменен поради засада. След половин час игра В 31-ата Садио Мане ознаменува с гол официалния си дебют след пристигането си от Ливърпул. Сенегалецът вкара топката в мрежата още два пъти, но головете му бяха отменени поради засада.

Точно преди почивката пък Бенжамен Павар оформи класиката. „Биковете“ върнаха едно попадение в 59-ата минута чрез Марсел Халстенберг, но в 65-ата Серж Гнабри направи резултата 4:1 преди Кристофър Нкунку да вкара от дузпа за 4:2.

След това резервата Дани Олмо върна надеждите на Лайпциг. Той се разписа в 89-ата с шут в близкия ъгъл за 4:3. Домакините нямаха друг избор, освен да хвърлян всички сили в атака, което обаче доведе до нов гол в собствената им врата. Вкара го Лерой Сане, който сложи точка на спора и оформи крайното 5:3 в полза на Байерн.

Шампионите откриват сезона в Бундеслигата с гостуване на Айнтрахт (Франкфурт) идния петък (5 август). /БГНЕС