Байерн уговори Де Лихт, Рома взима Дибала

Отборът на Байерн Мюнхен е съвсем близо до привличането на централния защитник на Ювентус Матайс де Лихт, след като двата клуба постигнаха договорка за трансферната сума. Според Скай Германия баварците ще платят на италианския клуб около 70 милиона евро за 22-годишния нидерландски национал, като сумата може да нарасне с още 10 млн.

Очаква се още днес Де Лихт да премине медицинските тестове в Байерн, след което да подпише своя договор с шампионите на Германия. Според информацията идването на Де Лихт на "Алианц Арена" означава, че Байерн ще се раздели с един от своите защитници - Бенжамен Павар или Дайо Упамекано. Де Лихт ще бъде четвърти входящ трансфер за Байерн през лятото след Садио Мане, Райън Гравенберх и Нусаир Мазрауи.

В същото време аржентинският национал Пауло Дибала ще продължи кариерата си в Рома, след като се съгласи да подпише тригодишен договор с "вълците". Офанзивният халф пристига на "Олимпико" като свободен агент, след като контрактът му с Ювентус изтече в края на миналия сезон.

Според информациите на медиите в Италия с основна заслуга за реализирането на трансфера е треньорът на Рома Жозе Моуриньо, който лично се е обадил на Дибала и му е разказал какъв проект изгражда в клуба. Дибала бе спряган още за трансфер в Интер и Наполи, но в крайна сметка е избрал предложението на Рома. /БГНЕС