Байерн започна годината с домакинска загуба от Гладбах

Байерн Мюнхен допусна изненадващо домакинско поражение от Борусия Мьонхенгладбах с 1:2 в в първи мач от 18-ия кръг на германската Бундеслига.

Шампионите претърпяха разочарование за старт на годината.

Подновяването на вътрешния шампионат на Германия след зимната пауза бе белязано от сблъсък с действащите първенци, които са раздирани от кадрови проблеми заради заразени с коронавирус основни футболисти и контузени играчи. Това обаче не доведе до отлагане на срещата, която се проведе по план в петък вечер.

Дежурният голмайстор на баварците Роберт Левандовски откри резултата в 18-та минута след асистенция на Томас Мюлер, но 13 по-късно домакините бяха шокирани след два бързи гола на гостите. Първо, Флориан Нойхаус възстанови паритета в 27-та минута, а четири по-късно Щефан Лайнер оформи обрата, а с това и крайния резултат. До края на мача възпитаниците на Юлиан Нагелсман натиснаха в търсене на изравнителен гол, но опитите им се оказаха безуспешни и така тимът отстъпи в първия си двубой за новата 2022 година.

Байерн води в подреждането с девет точки пред втория Борусия Дортмунд, който в събота може да съкрати аванса на шампионите при успех над Айнтрахт Франкфурт като гост. Гладбах поеха глътка въздух и след победата са вече 11-и с 22 пункта. В следващия кръг Борусия приема Байер Леверкузен, докато Байерн гостува на Кьолн. /БГНЕС