Бах: Въпросът не е дали, а как ще се проведе Олимпиадата

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах заяви категорично, че Олимпийските игри в Токио това лято ще се проведат по график, като единственият въпрос е как точно ще изглеждат те. Това каза Бах, минути след като бе преизбран за втори мандат на поста с почти пълно единодушие - 93 гласа от 94 гласували членове на МОК. За германеца това ще е втори и последен мандат начело на организацията.

"Токио продължава да бъде най-добре подготвеният град за домакинство на Олимпиада в историята. На този етап няма причина да се съмнявам, че откриващата церемония ще се състои на 23 юли. Въпросът не е дали, а как ще се проведат Олимпийски игри. МОК работи с пълни сили заедно с нашите японски партньори и приятели, за да направим Олимпиадата една безопасна манифестация на мира, солидарността и силата на човечеството да преодолее пандемията. Моята цел е да създам безопасна, сигурна и справедлива среда за всички спортисти", коментира Бах.

"Благодаря на всички от дъното на душата си за огромната подкрепа и този вот на доверие. Това е дори по-неочаквано след реформите и трудните решения, които трябваше да вземем", допълни президентът на МОК. Според правилата на организацията първият мандат на 67-годишния Бах бе осем години, но вторият и последен мандат е с продължителност четири години. /БГНЕС

Категории: