Балабанов: ПП-ДБ и БСП са кандидатите за гнева на обществото

„Чисто математически е трудно да се осъществи първият мандат. Кандидатите за гнева на българското общество са ПП-ДБ и БСП. Ако разумът не надделее, ще видим кой ще е победител и който прати държавата на избори, той ще понесе цялата политическа щета“. Това заяви за БГНЕС депутатът от ИТН Станислав Балабанов.


„След странната заявка на Нинова, която си смени позицията само за три часа. Може би е заради това, което се случи в Прокуратурата, но след нейният отказ и след това, което говорят ПП-ДБ, чисто математически е трудно да се осъществи първия мандат”, заяви той.

„Ние от ИТН действаме практично, казахме, че ще говорим с първия, втория и с хипотезата за третия мандат, който да дойде при нас, ако президентът прецени. Всичко предстои като разговори, но доста бомби се хвърлят и по-скоро изглежда, че първият мандат си отива”, каза Станислав Балабанов.

ИТН показва на всички български граждани как трябва да се действа в момента, въпреки че разполагат само с 11 депутати: „Но видимо те не стигат“, добави той.

Според него очакванията на ПП-ДБ да получат подкрепа от останалите парламентарни сили, при положение, че предлагат кабинет на малцинството са егоистични и глупави.

„Това е инат, който ще им донесе огромни щети, защото кандидатите за гнева на българското общество са две партии - ПП-ДБ и БСП. Ако разумът не надделее, ще видим кой ще е победител и който прати държавата на избори, той ще понесе цялата политическа щета за действията си и ще изгуби”, подчерта още Станислав Балабанов. /БГНЕС