Балъков: Фалшиви новини, мисля само за Етър

Красимир Балъков категорично отрече слуховете, че ще замени Петър Хубчев начело на националния отбор.

Наставникът на Етър Велико Търново Красимир Балъков категорично отрече спекулациите, че ще замени Петър Хубчев начело на националния отбор на България. По-рано днес се появиха информации, че Хубчев ще напусне националния тим след мача с Косово тази вечер и ще застане начело на Левски, заменяйки Георги Дерменджиев, а именно Балъков ще поеме "лъвовете".

В отговор на тези слухове Балъков публикува официален отговор на сайта на Етър, в който категорично отрича, че има намерение да си тръгва от Велико Търново. "Първо: Никой от БФС не е водил разговори с мен, за каквито и да е промени или назначения. Второ: Днес националният отбор има много важен мач в Косово и такива фалшиви новини, могат да доведат до сериозно напрежение и нагнетяване на обстановката. А точно сега на футболистите е необходимо спокойствие и концентрация. Трето: В момента се подготвям за последната фаза на шампионата и предстоящия двубой за Купата на България с моя клубен отбор Етър и по никакъв начин не желая моите футболисти да отвличат вниманието си от поставените цели в първенството и турнира за Купата, които преследваме. Четвърто, но не по важност: Аз не служа и не защитавам ничии интереси. Имам договор, следвам стриктно своята програма и подобни спекулации не могат да ме отклонят от задачите и работата ми в Етър. И за финал: Желая успех на националите и Петър Хубчев тази вечер", казва Балъков в изявлението си.

Националният отбор на България гостува на Косово в Прищина тази вечер от 21:45 часа българско време. В първия си мач от евроквалификациите "лъвовете" направиха равенство 1:1 с Черна Гора в София.

От своя страна треньорът на Левски Георги Дерменджиев застана начело на "сините" в края на януари, след като стана ясно, че ще има смяна на собствеността на клуба. В последствие изпълнителният директор на клуба Павел Колев на няколко пъти заяви, че вече ще се работи с дългосрочна визия и няма да се търсят бързи резултати. До момента Дерменджиев е водил Левски в четири официални мача, в които има четири победи, равенство и загуба. /БГНЕС