Балъков: Загубихме един уникален футболен артист

"Лека му пръст на Диего Марадона, много неща са казани за него. Сега след като почина, доста неща се изговориха. Каквото и да кажем, ще е малко", заяви мениджърът на ЦСКА 1948 Красимир Балъков в интервю за БГНЕС по повод кончината на Диего Марадона.

Мениджърът на ЦСКА 1948 Красимир Балъков.

Бившият национал на България разкри, че Марадона е искал да го привлече в отбора на Расинг, докато е бил негов треньор през 1995 година, но в крайна сметка Балъков е избрал да остане в Спортинг Лисабон. "Това е една световна легенда, пред която всички се покланяме, и аз като футболист съм му симпатизирал и ме е радвал футболът, който съм виждал от него. Загубихме един уникален, уникален футболен артист", допълни треньорът на "червените".

Балъков сподели и очакванията си за дербито с ЦСКА-София от 14-ия кръг на Първа лига, което ще се играе в неделя от 19:00 часа на стадион "Българска Армия". "Моите очаквания са да играем добър футбол, да радваме хората, които са пред телевизионните екрани и винаги очакванията са ми победа. Трудно можем да кажем какво ще бъде. Не ни интересува много тези неща (че ЦСКА-София игра мач в Европа през седмицата), това са повече въпроси към съперника, защото ние се готвим по нашия начин, по който винаги сме се готвили. След мача можем да кажем дали едното или другото е играло роля", коментира той.

"Винаги преди мач всеки иска да побеждава. Въпрос на ден, въпрос на кой ще поеме по-добре задачите от треньорското ръководство и кой ще ги изпълни по-добре. Разбира се, един футболен мач е 90 минути и повече даже, който си свърши по-добре работата, той ще победи. Мисля, че трудно можем да се изненадаме, мисля, че и той (Бруно Акрапович) ме познава, и ние тях, така че мисля, че няма с какво да се изненадаме. Всичко е въпрос на тайминг по зеления терен", каза още Балъков. /БГНЕС