Балет „Арабеск“ и Bingo symphony orchestra представят “The Bingo Project” на „Люлякови музикални вечери“ в Ловеч

Сатиричният танцов спектакъл „The Bingo Project”, представен от трупата на балет “Арабеск” и актьора Ники Станоев, със специалното участие на Bingo Symphony Orchestra, ще завладеят сцената на Драматичен театър Ловеч на 12 май, предаде репортер на БГНЕС.

Поводът е празникът на града и поредното издание на „Люлякови музикални вечери“.

Един от най-атрактивните спектакли на Балет „Арабеск“ „The Bingo Project” ни пренася в абсурдния свят на една антиутопия. Зрителите ще станат свидетели на амалгама от драма, трилър, екшън, комедия и романтика, одухотворени чрез театър, музика и танц на фона на модерен прочит на произведенията на Стравински, Шостакович, Прокофиев, Барток, Чайковски, Пиацола и Шнитке.

Действието се развива в неопределено бъдеще, в което глобалното затопляне е факт, а бюрокрацията диктува всяка стъпка на обществото. Пред нея е безсилен дори самият дявол. За да оцелеят в чиновническия ад, героите трябва да печелят проекти. Една бинго зала, която може да се преобрази в сватбен салон или балетна сцена, става арена на комични ситуации, горещи страсти и съперничество.

Разковничето на тази история се крие в танца и в любовта.

Творческият екип (хореограф Асен Наков, сценография и костюми Елица Георгиева, режисьор Боряна Сечанова, асистент-хореограф Даниела Иванова, репетитор Олеся Пантикина), впечатляващото изпълнение на танцьорите на Балет „Арабеск“, талантливият актьор и комик Ники Станоев в ролята на Чиновника, участието на брейк групата Electric Force Crew създават един вълнуващ, еротичен и хумористичен, напълно нетрадиционен спектакъл.

Шестимата участници в оркестъра – Георги Маринов, Евден Димитров, Орлин Цветанов, София Радилова, Младен Тасков, Стефан Горанов имат различен и богат опит – от рок и ъндърграунд, до джаз и класическа музика. Ще споменем и че някои от изпълнителите са част от състава на камерен ансамбъл “Софийски солисти” и симфоничния оркестър на БНР, други принадлежат към фънк и фюжън формацията Funky Miracle, концертират и преподават у нас и в чужбина.

След завръщането си от Ловеч трупата започва усилена подготовка за отбелязването на 80-годишнината на своя дългогодишен хореограф Маргарита Арнаудова с вечер с нейни култови спектакли, която ще се състои на 30 юни 2021 г. /БГНЕС