Българин, минавал случайно, е сред загиналите при експлозията в Мадрид

Български гражданин, мъж на 47 години, е сред загиналите при взрива, станал в сряда следобед в Мадрид.

От МВнР съобщиха късно снощи, че за смъртта на нашия сънародник посолството ни в испанската столица е било информирано устно по два различни канала от местната полиция.

Жертвите на експлозията са три. Другите двама загинали са възрастен мъж, над 80 години и 35-годишен мъж. Според вицепрезидента на регионалното правителство Игнасио Агуадо и тримата загинали минавали случайно пред сградата. 11 са ранените, един от които сериозно. Сред пострадалите са петима свещеници, които били в енорийския дом.

Експлозията, причинена от изтичането на газ, срути няколко етажа на сградата, която принадлежи на Католическата църква. В нея се раздавала топла храна за бедните. Взривената сграда се намира между Дом за възрастни хора и училище на улица Толедо в квартал Ла Латина. По това време училището било празно, а сред обитателите на дома за възрастни хора няма сериозно пострадали. Те са преместени в общински резиденции.

Живеещите на улица Толедо първоначално са били евакуирани, а след това са се върнали по домовете си. Само 3 семейства са останали в общински жилища, докато не се установи дали апартаментите им са безопасни.

Взривената сграда ще бъде съборена, като работата по отстраняването ѝ ще започне още днес. /БНР и БГНЕС