Българинът: И толерантен, и нетолерантен

На 16 ноември отбелязваме Международния ден на толерантността. По този повод БГНЕС попита граждани дали са толерантни и дали светът е такъв към нас.

„Зависи за какво е. Ако му изнася – да, но ако не, не. Когато е в негов ущърб не е толерантен и не зачита другите. Аз съм толерантен към COVID-19, ситуацията в България, към работодатели, към всички, даже и към тези, които протестираха пред Народното събрание“, заяви Деян Петров и добави, че се намираме във време, в което е нормално всеки да киха и кашля, защото има грипове, но не е нормално да бягаме от тях и да ги гледаме с погнуса.

Атанас Атанасов от нас научи, че денят е посветен на толерантността. „Толерантен съм към всичко. Толерантен съм и към кихащите, защото вече го изкарах това нещо, беше много неприятно, но в момента имам антитела и не заразявам“, заяви той.

Според него светът не е толерантен към нас, заради управляващите ни и някои хора, работещи в съдебната система.

На въпроса ни дали е толерантна, Цвета Гаванозова каза, че това могат да кажат другите, защото тя не може да се самоопредели. Според нея българинът не е толерантен.

„Не знам защо се получава така. Малко хора са толерантни с останалите. Да се съобразяваме най-малкото, да не позволяваме забързаното и натоварено ежедневие да се отразява върху отношенията ни с останалите и ние да си го изкарваме на другите“, заяви тя и подчерта, че хората като цяло гледат лошо онези, които кихат или кашлят, но отдават това по-скоро на страха, който ги е завладял.

Виолета Мервакова твърди, че българинът не е толерантен.

„Всеки си има различни причини – едни са просто такива, други са били измамени и затова не вярват“, обясни тя и добави, че трябва да сме толерантни към другите, към тяхното мислене, към техните желания, към техните цели, към техните вярвания, към всичко. /БГНЕС