Български фен арестуван за расизъм по време на мача с Англия

Рахийм Стърлинг вкара един от головете за победата на Англия над България с 4:0 на "Уембли".

Български фен е бил арестуван Лондон заради отправени расистки обиди към звездата на английския национален отбор Рахийм Стърлинг по време на двубоя между Англия и България за стадион "Уембли" в събота.

"Трите лъва" спечелиха срещата с 4:0, а привърженикът на България е отправил расистки обиди към Стърлинг, заради което първо е бил изведен от стадиона, след което и арестуван. От полицията в Лондон са потвърдили, че задържаният мъж е бил отведен в полицейско управление в северен Лондон. След направеното разследване обаче българинът е бил освободен, като няма да се предприемат допълнителни действия срещу него.

Поведението на българския фен обаче може да доведе до проблеми за Българския футболен съюз, тъй като делегатът на УЕФА на стадиона е бил уведомен за инцидента. Националният отбор на България вече бе наказан за расизъм през юли и в предстоящите мачове с Англия и Чехия от квалификациите за Евро 2020 части от Националния стадион "Васил Левски" ще бъдат затворени за фенове. Евентуално ново наказание би могло да бъде още по-тежко, но все още не е ясно дали УЕФА ще наложи санкции на България, при положение, че става въпрос за изолиран случай и само един фен.

България има само две точки от досегашните си пет мача в група на А на квалификациите за Евро 2020 и на практика няма шансове да завърши на едно от първите две места, които дават право на участие във финалите на първенството. В оставащите си три мача "лъвовете" гостуват на Черна гора на 11 октомври, посрещат Англия на 14 октомври и са домакини на Чехия на 17 ноември. /БГНЕС