Български фотограф подреди изложба в Лондон

Фотографът Диана Павлова представи своята първа изложба в Лондон. В галерия в престижния квартал Мейфеър тя подреди портретите на 40 деца от 32 страни. Изложбата бе открита дни преди 1 юни, международния ден на децата, а средствата от билети и дарения ще  бъдат предоставени за благотворителни цели на Tommi’s, организация за борба за намаляване на смъртността при бебетата и загубата им по време на бременност.

Чрез своите фотоси авторът отправя послания за човечност, красота и хармония в отношенията ни, живота ни и действията ни.

„Чистотата в детските очи - усмихнати, тъжни или замислени, ни приземява и ни кара да се замислим за неща, които подминаваме, забързани в надпреварата с времето. За мен е изключително важно в какъв свят ще растат децата ми, защото искам да ги опазя от фалша, пошлостта, злобата и лицемерието.“ -казва Диана.

Почитателите на фотографското изкуство и приятелите, които разгледаха изложбата не само споделиха емоцията да се върнат в своето детство, да се почувстват отново мечтатели, но и запечатаха частица от тази емоция в плик. Защото това беше не просто изложба, а изживяване, съпреживяване на най-прекрасните години от живота им.

„Докато учим децата за нещата в живота, те ни учат за какво е животът.“ или „ Тайната на гениалността се крие в това да запазиш детското в себе си през целия си живот“- струва си да спрем, да се замислим, нали?

„ Исках да докосна сърцата на нас, порасналите деца, чрез прекрасните детски образи. Исках да спрем за малко и да се замислим за къде сме тръгнали и какво правим, какъв свят искаме да оставим на децата си. Изложбата се казва „There is no other или не сме различни, всички сме еднакви, обичаме еднакво, радваме се, боли ни еднакво, независимо къде живеем.“- споделя Диана.

Диана Павлова се занимава с фотография повече от 7 години като специализира  бебешка и детска фотография. Сред клиентите й са членове на кралски семейства, футболни звезди, представители на модния подиум, инфлуенсъри в Обединеното кралство./БГНЕС