Балкан започна с победа във ФИБА Къп, тежка загуба за Рилски Спортист

Шампионът на България Балкан Ботевград започна с победа участието си в европейските клубни турнири. В мач от груповата фаза на ФИБА Къп в Словакия ботевградчани надвиха Патриоти Левице като гост с 91:83. В игра за „зелените“ се завърна Раян Хароу. Първи минути за тима в официален мач записа и друг американец – Калвин Годфри. В състава обаче не бе Николаос Дипларос, а Димитър Димитров така и не се появи в игра.

Раян Хароу бе най-резултатен за победителите с 25 точки, като направи и 7 асистенции. Дабъл-дабъл от 22 точки и 11 борби записа Мануел Суарес, Калвин Годфри се отчете с 16 точки и 7 борби, а 10 точки добави Павлин Иванов. След седмица българският шампион приема Опава в Ботевград.

В същото време Рилски спортист претърпя тежка загуба на старта на груповата фаза на ФИБА Къп. Това е второ поражение за самоковци в турнира след неуспеха срещу Апоел Хайфа в квалификациите. В Самоков в мач от група Е носителят на Суперкупата на България отстъпи на Кенгарус Мехелен със 100:66. Домакините бяха със силно скъсена скамейка след контузиите на Мирослав Васов, Еван Бати и Деян Карамфилов.

21 точки вкара Чавдар Костов, а 19 добави Брендън Рандол. В следващия си мач на 19 октомври Рилски спортист гостува на румънския Орадя. /БГНЕС