„Бамби“ обявен за най-тъжния филм на „Дисни“

„Бамби“ е избран за най-тъжния филм на „Дисни“ в анкета на Radio Times, а „Bare Necessities“ от „Книга за дгунглата“ е избрана за най-развеселяващата песен.

Класическата анимационна драма е определена за най-разплакващия филм на известното студио от 38% от анкетираните, вероятно поради първата сцена, в която главният герой губи майка си.

„Бамби“ е избран за най-емоционалния филм на „Дисни“ от жените, но мъжете са избрали филма „В небето“ на „Пиксар“ като филма, който е най-вероятно да предизвика сълзи в очите им. Той е избран от 35 на сто от анкетираните в проучването като един от най-тъжните филми на стрийминг услугата Disney+, в което участват повече от 11 000 души, малко преди „Цар Лъв“, който са избрали 34 на сто.

Анкетираните е трябвало също да изберат най-приповдигащите песни на „Дисни“, като „Bare Necessities“ е избрана от 40 на сто.

„You've Got a Friend In Me“ от „Играта на играчките“ и „Hakuna Matata“ от „Цар Лъв“ също са сред предпочитаните.

„Мери Попинз“ е обявен от потребителите като филма на „Дисни“, предизвикващ най-голяма носталгия, следван от „Мисис Даутфайър“.

Тим Гланфийлд, редакционен директор на RadioTimes.com, каза: „Блестящите филми и техните саундтраци имат способността да останат с нас през целия ни живот - карат ни да се усмихваме и да плачем и могат да ни пренесат обратно във време и места, свързани с мили спомени“. /БГНЕС