Банско открива летните туристически атракции

От 28 юни започва да работи кабинковият лифт от Банско до Бъндеришка поляна, с което се поставя началото на летния сезон в курорта. Работното време на всички атракции ще бъде от 8.30 до 16.30 ч., а през август до 18.30 ч.

Всички могат да избягат от жегите и да се пуснат по 400-метровата водна пързалка на Бъндеришка поляна, която е най-дългата в Европа и единствената в света, разположена в ски център. Само в САЩ има по-дълга водна пързалка /600 метра/. Водната пързалка е част от развлекателния комплекс, който отново е оформен на Бъндеришка поляна и това лято.

Другите летни спортни атракции, които ще привличат любителите на планината и чистия планински въздух са надуваеми замъци, люлки и кътове за игра на по-малките, надуваема стена за катерене, стрелбище, игрище за футбол на малки вратички, мини голф, джаги. Специална писта с улей дава възможност за т. нар. тюбинг, т. е. спускане с туби. Специално обучени инструктори ще се грижат за безопасността на всички, дошли да се позабавляват. Любителите на колоезденето също могат да се отправят от Бъндеришка поляна по веломаршрути с различна трудност, а ако не разполагат със собствено колело, могат да си вземат под наем. Новост са електрически триколки, които могат да се карат по трасето за биатлон.

От „Юлен“ АД са подготвили и реколтивирали всички писти в зоната така, че да бъдат с трева и зелени. Продължава политиката без пластмаса в комплекса. Затова призоваваме туристите също да идват без пластмасови бутилки и чаши или поне да ги хвърлят в кошовете за разделно събиране на отпадъците.

Откритият басейн на хотел „Стражите“ започва да работи от 10 до 20 ч. Цената за вход е 10 лв. Басейнът ще се пълни с минерална вода. /БГНЕС