Барак и Мишел Обама ще почиват на гръцкия остров Парос

Бившият президент на САЩ Барак Обама и съпругата му Мишел ще почиват на гръцкия остров Парос, потвърди кметът му. Според кмета на Парос се наблюдава повишена активност, като на острова има десетки членове на Сикрет сървис от охраната на Обама. Местната брегова охрана и полицейските сили също са в повишена готовност.

"Много сме щастливи, че бившият президент на САЩ Барак Обама избра нашия остров за своята почивка. Не можем да не му благодарим за това, че е предпочел Парос. Не сме получавали никакви специални молби и изисквания като общинска власт, но гръцките и американските власти са се погрижили за всичко във връзка със сигурността на семейство Обама", пред медиите кметът Маркос Коваиос.

Фондация "Ставрос Ниархос" обяви, че Барак Обама ще бъде един от лекторите на конференцията, организирана от нея, която ще се проведе на 21-23 юни. Очаква се Обама да обсъди с председателя на фондацията Андреас Дракопулос начините за укрепване на демокрацията и гражданската култура.

Това е вторият път, в който Барак Обама ще посети Културния център на Фондация "Ставрос Ниархос" SNF, след 2016 г. по време на последното си международно посещение, докато все още беше президент на САЩ, когато произнесе много емоционална реч. /БГНЕС